Oplossingen voor veelvoorkomende haarproblemen

Klitten, haar dat afbreekt en vet haar, allemaal haarproblemen die voor veel mensen herkenbaar zijn. Wij hebben voor veelvoorkomende haarproblemen de oplossing!

Klitten
Iedereen met lang haar kent het, knopen in het haar. Hoe fijner de haar is van draad, hoe sneller het in de klit raakt. Klitten komen voort uit wrijving, dit gebeurt al bij het kleinste zuchtje wind. Helemaal voorkomen lukt dus niet, maar met deze tips kun je het wel makkelijker maken voor jezelf.

– Regelmatig knippen: gespleten haar zorgt voor veel meer klitten.
– Borstel regelmatig je haar, koop een klein borsteltje voor in de tas en borstel het door.
– Koop een goede borstel
– Borstel je haar goed uit in aparte plukken i.p.v. alles in één keer.
– Gebruik een dun serum. Houd je haar glad, zodat je er makkelijker doorheen kunt borstelen en het beter langs elkaar glijdt.

Haar dat afbreekt
Afgebroken haar is lastig op te lossen. Meestal breekt het af omdat het in het verleden een klap heeft gekregen. Zodra je merkt dat het afbreekt, is het belangrijk zo snel mogelijk actie te ondernemen, zodat je de rest van je haar nog kunt redden.

– Gebruik een goede verzorgingslijn en vooral het masker is daarbij essentieel. Ook het beschermende serum is een enorme aanrader.
– Borstel het haar nooit nat. Nat is het haar het meest verzadigd en fragiel, wat een goede tip is, het haar door borstelen voordat je het wast.
– Gebruik zo min mogelijk hitte, en als je het wel doet gebruik de nodige bescherming.

Gespleten haarpunten
Voor dit probleem is er maar één oplossing, afknippen! Dus zorg dat je het niet te ver laat komen, na zes weken ontstaat er al haarsplitsing, dit kan best wel uitgesteld worden, maar nooit langer dan drie maanden. Het beste is om eens in de acht tot twaalf weken je haar te knippen.

Haaruitval
Iedereen heeft dit tweemaal per jaar, de één erger dan de ander. Erfelijke haaruitval is niet te voorkomen en uitval door medicijngebruik ook niet, wel kun je het proces afremmen. De Kérastase Stimuliste biedt hier een mooie verzorgingslijn voor aan, vooral de ampullenkuur werkt goed. Vraag je Kérastase specialist om
advies in de salon. Die kan met jou bepalen wat het beste is om te doen.

Vet haar
Dit betekent dat je het of te vaak wast, teveel olieproducten in je haar smeert of dat je hormonaale schommelingen hebt.

– Het afbouwen van het wassen is vaak de beste oplossing.
– De oil detox shampoo van REDKEN kan je helpen tijdens dit afbouw proces.
Kérastase producten kunnen ook een oplossing bieden.