​Bob & Lob variaties

De bob en de “lob” zie je nog steeds veel als één van de grote haartrends van dit moment.
Maar was jij één van die “early- adapters” van deze look en wil je nu weer iets anders maar toch je lengte bewaren? Dan kan je van je (uitgegroeide) bob of Lob (langere bob) een andere versie laten maken en zit je weer bovenop de trends!

Geïnspireerd op de haarlooks van o.a. model Freja Beha Erichson, ‘it-girl’ Alexa Chung en het vroegere stijl-icoon Patti Smith is deze look heel geschikt voor vele gezichtsvormen.

De look krijgt meer lagen en een ‘peek-a-boo’ pony aangepast aan jouw gezichtsvorm. De grote verandering van bijvoorbeeld een bob naar deze trend, is dat er weer meer structuur en beweging in je haar komt, in combinatie met een pony die niet te kort is (ook wel een fringe genoemd). In plaats van de schaar is het mooi als je haar voor deze look met het mes wordt gesneden. Door het te snijden met een mes geef je het haar direct meer structuur en een iets nonchalantere valling. De finishing en het stylen van je haar moet je juist een beetje natuurlijk houden & je pony een klein beetje in een scheiding föhnen/stylen (het peek-a-boo effect).

Dit is een ideale look om van een bob of lob naar een nieuwe look te gaan die ook meteen een zichtbare (en voelbare) verandering geeft. Het voelt en lijkt net alsof je haar na 1 nachtje slapen direct een paar centimeter langer is geworden en je bent merkbaar sneller klaar met föhnen!

Gebruik stylingsproducten die je haar een mooie definitie en separatie geven maar niet te stevig zijn. De flexibele stylingsrange van Redken is hier heel geschikt voor. Een Sea Salt spray (Fashion Waves 07 van Redken) geeft een mooie finish en stevigheid aan deze look!

 

 

Plaats een reactie