Balayage, Highlights, ombre, bronde, babylights!

Balayage, Highlights, ombre, bronde, babylights! Wat is nu het verschil? Het heeft allemaal te maken met een subtiel verschil tussen licht en donker en het zorgen voor diepte in het haar, maar wat is nu precies wat?

Balayage
Deze techniek blijft populair. Het resultaat lijkt eigenlijk enorm op een ombre, maar het is allemaal nét even anders.
Bij balayage worden er vegen door de lengtes van het haar gemaakt. Hierbij wordt de aanzet donkerder gehouden en de punten worden lichter gemaakt.
Balayage wordt zonder folies aangebracht, waardoor de kleur soms wel drie tinten donkerder is dan met folies. Het voordeel om zonder folies te ontkleuren is dat het minder schadelijk voor je haar is. Je kunt ook lichter met balayage worden, hiervoor moet je de behandeling 2/3 keer herhalen. Heb je juist al lichte punten? Dan kun je de aanzet van je haar donkerder laten maken voor het balayage effect.

Highlights
Highlights en lowlights worden aangebracht vanaf de hoofdhuid tot in de punten. Vaak word deze behandeling uitgevoerd met (aluminium)folie. Als je iets vanaf de hoofdhuid kleurt betekent dat, dat je na een aantal weken een verschil gaat zien tussen het nieuw gegroeide haar in eigen kleur en de highlights. Doordat het plukjes zijn en je niet helemaal geverfd bent, heb je er nog je eigen kleur tussen zitten, waardoor dit heel mooi overloopt.

Het verschil tussen balayage en highlights
Het verschil tussen balayage en highlights is de de manier van aanbrengen (met en zonder folies), de sterkte van het ontkleuren (highlights kunnen lichter worden door de folies) én highlights worden vanaf de hoofdhuid gezet, terwijl balayage begint vanaf 5cm of verder vanaf de aanzet.

Alle termen uitgelegd
Naast highlights en balayage zijn er ook nog ombre, bronde en babylights:
Balayage: 40/50 procent lichte kleur en de rest basiskleur. Natuurlijk kun je ook een lichte kleur inzetten, maar dat is officieel niet het beoogde resultaat.
Ombre: bij Ombre gaat het juist om veel licht. 60/70 procent lichte punten met een klein deel eigen haarkleur op de aanzet en een klein beetje in de punten voor een natuurlijke vervaging.
Bronde: is het tegenovergestelde van de ombre. Hierbij gaat het om een donkere kleur en maak je een klein percentage licht. Het mooie aan deze techniek is dat je werkt met meerdere kleuren bruin.
Babylights: zijn een aantal lichtere plukken aan de voorkant met een zachte overloop naar achteren. De plukjes aan de voorkant worden vanaf de hoofdhuid ingezet en hoe verder we naar de kruin werken, hoe meer uitgroei we laten zitten. Leuk voor dames die eigenlijk alleen in het gezicht wat meer licht en beweging willen.

Ben jij enthousiast geworden? Maak dan direct een afspraak in één van onze salons.